Υλικά
Για 8-10 άτομα
1 συσκευασία φύλλα κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη
170 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρδισμένα χοντροαλεσμένα
170 γραμμάρια καρύδια χοντροαλεσμένα
170 γραμμάρια φουντούκι χοντροαλεσμένο
4 κουταλάκια κανέλα τριμμένη
2 κουταλάκια γαρύφαλλο τριμμένο
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
50 γραμμάρια σταφίδα ξανθιά
50 γραμμάρια σταφίδα μαύρη
50 γραμμάρια cranberries
200 γραμμάρια βούτυρο clarifie
Για το σιρόπι:
500 γραμμάρια ζάχαρη
250 ml νερό
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
150 γραμμάρια γλυκόζη
Φλοίδες από 1 πορτοκάλι
Φλοίδες από 1 λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας
2 γαρύφαλλα
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα τοποθετείτε όλα τα υλικά για το σιρόπι, το νερό, την ζάχαρη, την γλυκόζη, τις φλοίδες πορτοκαλιού, τις φλοίδες λεμονιού, την κανέλα και τα γαρύφαλλα.
Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και το αφήνετε να βράσει για 2-3 λεπτά.
Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο το αποσύρετε από την φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετείτε το βούτυρο και βάζετε το κατσαρολάκι σε πάρα πολύ χαμηλή φωτιά να λιώσει αργά το βούτυρο.
Μόλις βούτυρο λιώσει θα μείνει στο κάτω μέρος η πρωτεΐνη του γάλακτος και πάνω το καθαρό βούτυρο, γνωστό ως clarifie, το οποίο θα μεταγγίσετε με μία κουτάλα της σούπας σε ένα μπολ.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε τους ξηρούς καρπούς, τα καρύδια, τα αμύγδαλα και τα φουντούκια μαζί με τα μπαχαρικά, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο και τα αποξηραμένα φρούτα, τις ξανθές σταφίδες, τις μαύρες σταφίδες και τα cranberries και ανακατεύετε πολύ καλά.
Με ένα πινέλο βουτυρώνετε ένα ορθογώνιο αντικολλητικό ταψί, 30×25 εκ., με το clarifie και στρώνετε 5 φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά.
Πασπαλίζετε σε όλη την επιφάνεια των φύλλων το 1/3 από το μείγμα ξηρών καρπών και στρώνετε 3 φύλλα κρούστας πάνω του, διπλωμένα στην μέση, βουτυρώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά με το clarifie.
Πασπαλίζετε με άλλο 1/3 από το μείγμα ξηρών καρπών, στρώνετε άλλα 3 φύλλα κρούστας, διπλωμένα στην μέση, βουτυρώνοντας πάλι το κάθε ένα ξεχωριστά και τελειώνετε με το υπόλοιπο μείγμα ξηρών καρπών.
Τοποθετείτε τα τελευταία φύλλα κρούστας, πάλι διπλωμένα στην μέση, βουτυρώνοντας και αυτά και διπλώνετε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα δημιουργώντας μία μπορντούρα, περνάτε με clarifie και τον κόβετε μπακλαβαδωτά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C, στον αέρα, 1½-2 ώρες και όταν είναι έτοιμος τον αποσύρετε από τον φούρνο και τον περιχύνετε με το σιρόπι.








