Μπάρες με βερίκοκα και κάσιους

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΥΞΗΣ
    45'

Υλικά

Για 4 άτομα

250 γραμμάρια βερίκοκα αποξηραμένα
120 γραμμάρια κάσιους ανάλατα
1 κουταλιά βούτυρο Lurpak
100 γραμμάρια τριμμένη καρύδα
100 γραμμάρια μούσλι
60 γραμμάρια σιρόπι αγαύης
25 γραμμάρια σουσάμι καβουρδισμένο
3 γραμμάρια αλάτι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο.
Σοτάρετε τα κάσιους μέχρι να πάρουν χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους και όταν είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι και τοποθετείτε μέσα στο μίξερ μαζί με τα βερίκοκα την τριμμένη καρύδα, το μούσλι, το σιρόπι αγαύης και το αλάτι.
Τα χτυπάτε μέχρι να πάρουν την υφή μίας χοντροκομμένης πάστας.
Αποσύρετε το μείγμα από το μίξερ, το τοποθετείτε σε ένα μπολ, προσθέτετε το καβουρδισμένο σουσάμι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε το μείγμα σε μικρές ατομικές φόρμες, βάζετε την φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 45 λεπτά, να σφίξει και να δέσει το μείγμα πριν τις καταναλώσετε.

×