Μπουγιουρντί αλλαντικών με τοματίνια, πιπεριά και ελιές

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    4-5'

Υλικά

Για 2 άτομα

2 κομμάτια φέτα πάχους 1 εκ.
12 τοματίνια κομμένα στα 4
2 κουταλιές ελιές Καλαμών ροδέλα
1 πράσινη πιπεριά κέρατο μικρή
2 κουταλιές κάπαρη ξαρμυρισμένη
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 φέτες προσούτο
4 φέτες σαλάμι αέρος Μιλάνου
2 φέτες coppa
40 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά φρέσκο θυμάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στα 4, την πράσινη πιπεριά σε ροδέλες και ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο την πράσινη πιπεριά για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Κόβετε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί & αλουμινόχαρτο 2in1 Sanitas, τοποθετείτε τα 2 κομμάτια φέτας και προσθέτετε από πάνω τα τοματίνια, τις ελιές Καλαμών, την σοταρισμένη πράσινη πιπεριά, την κάπαρη, το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το φρέσκο θυμάρι.
Σηκώνετε τις άκρες από το αλουμινόχαρτο, σχηματίζοντας ένα μικρό ταψάκι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο κελσίου για 4-5 λεπτά.
Όταν η φέτα έχει μαλακώσει την αποσύρετε από τον φούρνο, προσθέτετε από πάνω τα αλλαντικά, το προσούτο, το σαλάμι Μιλάνου και την coppa, κομμένα σε μικρά κομμάτια και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΛΛΑΝΤΙΚΟ

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΦΕΤΑ

×