Μπουγιουρντί με σουτζούκι, τοματίνια και ελιές

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    4-5'

Υλικά

Για 2 άτομα

200 γραμμάρια φέτα
120 γραμμάρια σουτζούκι κομμένο σε φέτες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
6 τοματίνια
1 καυτερή πράσινη πιπεριά κέρατο
2 κουταλιές ελιές Καλαμών ροδέλα
2 κουταλιές κάπαρη ξαρμυρισμένη
1 κουταλάκι θυμάρι ψιλοκομμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πράσινη πιπεριά κέρατο σε ροδέλες.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις φέτες σουτζούκι μαζί με την πιπεριά για 1-2 λεπτά, μέχρι να βγάλει τα αρώματα του το σουτζούκι.
Σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος τοποθετείτε τα 2 κομμάτια φέτας και προσθέτετε από πάνω το σοταρισμένο σουτζούκι με τις πιπεριές, τα τοματίνια κομμένα στην μέση, τις ελιές ροδέλα, την κάπαρη και το θυμάρι.
Τοποθετείτε το μπουγιουρντί σε προθερμασμένο φούρνο, πάνω κάτω αντιστάσεις, στους 250ο C για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η φέτα.

×