Μπουκιές από ζύμη κουρού με ζαμπόν ψητό, μπέικον, τομάτα και τυριά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    25-28'

Υλικά

Για 30 περίπου μπουκιές

2 φύλλα ζύμη κουρού
250 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
3 φέτες ζαμπόν ψητό Gourmet Εν Ελλάδι Creta Farms πάχους ½ εκ.
100 γραμμάρια μπέικον καπνιστό Εν Ελλάδι Creta Farms
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσινη πιπεριά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
200 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
100 γραμμάρια φέτα χοντροσπασμένη
3 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια σουσάμι καβουρδισμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το ψητό ζαμπόν μαζί με την πράσινη πιπεριά σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβετε το μπέικον και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το ψητό ζαμπόν μαζί με το μπέικον, την πράσινη πιπεριά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά.
Τοποθετείτε τα υλικά του τηγανιού σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το τριμμένο κασέρι, την φέτα, το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Ανοίγετε τα φύλλα κουρού σε ένα καθαρό, ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και με ένα τσέρκι διαμέτρου 6-7 εκ. τις κόβετε σε στρογγυλά κομμάτια.
Απλώνετε σε κάθε κομμάτι ζύμης λίγη σάλτσα τομάτας, τοποθετείτε 1 κουταλάκι από την γέμιση και τυλίγετε την ζύμη σε μπαλάκια.
Περνάτε με νερό την ζύμη κουρού, με την βοήθεια ενός πινέλου, την πανάρετε στο καβουρδισμένο σουσάμι και τις τοποθετείτε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 25-28 λεπτά, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ωραίο χρώμα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΖΑΜΠΟΝ

ΚΟΥΡΟΥ

ΜΠΕΙΚΟΝ

ΦΕΤΑ

×