Μπρουσκέτα με μανιτάρια, τυριά και speck

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    3-4'

Υλικά

Για 2 άτομα

2 φέτες χωριάτικο ψωμί
100 γραμμάρια ασπρομανίταρα
100 γραμμάρια brown μανιτάρια
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
60 γραμμάρια μοτσαρέλα Arla τριμμένη
60 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
10 φέτες speck
100 γραμμάρια baby σπανάκι Φρεσκούλης
Χυμό από ½ λάιμ
Ξύσμα από 1 λάιμ
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε καλά το baby σπανάκι και το αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει μέχρι να φτιάξετε τις μπρουσκέτες.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μανιτάρια, τα ασπρομανίταρα και τα brown, στα 6.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Στο τέλος του σοταρίσματος προσθέτετε 1 κουταλιά βούτυρο, ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και αποσύρετε τα μανιτάρια από το τηγάνι σε ένα μπολ.
Τοποθετείτε το τηγάνι πάλι στην φωτιά με όσα λιπαρά έχει μέσα και τοποθετείτε τις φέτες ψωμιού να απορροφήσουν τα λιπαρά από το τηγάνι και να φρυγανιστούν ελαφρώς.
Όταν το ψωμί είναι έτοιμο το αποσύρετε από το τηγάνι, το τοποθετείτε σε ένα μικρό ταψάκι, πασπαλίζετε με λίγη από την τριμμένη μοτσαρέλα και λίγη από την τριμμένη γραβιέρα, τοποθετείτε από πάνω τα σοταρισμένα μανιτάρια και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη τριμμένη μοτσαρέλα και την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε το baby σπανάκι μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό λάιμ και το ξύσμα λάιμ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Όταν οι μπρουσκέτες είναι έτοιμες τις αποσύρετε από τον φούρνο, τοποθετείτε από πάνω τις από πάνω τις φέτες speck και τέλος δίπλα την σαλάτα baby σπανάκι και σερβίρετε.

×