Μπρουσκέτα με scrambled eggs και καπνιστό σολομό

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    6-7'

Υλικά

Για 4 άτομα

150 γραμμάρια καπνιστό σολομό
Φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι
Για το μαριναρισμένο αγγουράκι:
1 αγγουράκι
1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο
40 γραμμάρια ελαιόλαδο
Για τα scrambled eggs:
6 αβγά, χτυπημένα
2 κουταλάκια βούτυρο
100 ml κρέμα γάλακτος
Για το ψωμί:
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 φέτες ζυμωτό χωριάτικο ψωμί
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για το ψωμί, τοποθετείτε σε ένα μικρό αντικολλητικό ταψάκι τις φέτες χωριάτικο ζυμωτό ψωμί, τις περιχύνετε με τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο και τις τοποθετείτε στο grill του φούρνου να φρυγανιστούν ελαφρώς.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα μαντολίνο κόβετε το αγγούρι σε λεπτές φέτες, το τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο δυόσμο, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Για τα scrambled eggs τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
Προσθέτετε τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να ψηθούν τα αυγά.
Όταν τα αυγά είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και αποσύρετε από την φωτιά.
Στήνετε σε ατομικά πιάτα το φρυγανισμένο ψωμί με τα scrambled eggs από πάνω, τον καπνιστό σολομό, το μαριναρισμένο αγγούρι και τέλος πασπαλίζετε με λίγο φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι και περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΥΓΑ

ΣΟΛΟΜΟΣ

×