Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου στο 1o Lesvos Food Fest

Το 1ο Lesvos Food Fest είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί στο Μόλυβο από 14 έως 16 Ιουλίου 2017. Στόχος του Φεστιβάλ είναι η δυναμική προβολή της Λεσβιακής γαστρονομίας και της κουλτούρας…

 

Το 1ο Lesvos Food Fest είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί στο Μόλυβο από 14 έως 16 Ιουλίου 2017. Στόχος του Φεστιβάλ είναι η δυναμική προβολή της Λεσβιακής γαστρονομίας και της κουλτούρας. O Αλέξανδρος θα μαγειρέψει στο Μόλυβο με θέα το κάστρο δημιουργώντας συνταγές με τοπικά προιόντα το Σάββατο 15 Ιουλίου.
 
Η Λέσβος χάρη στη γεωγραφική της θέση αποτελεί διαχρονικά ένα σταυροδρόμι γαστρονομικών πολιτισμών που έχουν αφήσει τα ίχνη τους στις γεύσεις, τις μυρωδιές και τις συνταγές του τόπου. Εκεί που η Δύση ανταμώνει αρμονικά με την Ανατολή πρώτο λόγο έχουν τα ποιοτικά υλικά του πρωτογενή τομέα στην εποχή τους και το πάθος των οικοτεχνιών που αναδεικνύουν τα πρότυπα της υγιεινής Μεσογειακής διατροφής. Ένα πολύχρωμο μωσαϊκό γεύσεων που βάζει στο επίκεντρο το μεζέ, το ουζάκι, μα πάνω απ’ όλα την παρέα. Τα πιο χαρακτηριστικά σύμβολα της γαστρονομίας του νησιού απεικονίζονται στο λογότυπο του φεστιβάλ (σαρδέλα, γλυκάνισος, ελιά) και συνθέτουν ένα σύγχρονο μοτίβο, που εκφράζει την γιορτινή μας διάθεση καθώς μαζευόμαστε γύρω από το τραπέζι!
 
Στο πλαίσιο των εργασιών για την προετοιμασία του 1ου Lesvos Food Fest συμπεριλάβαμε μια γκάμα δραστηριοτήτων που αναδεικνύουν τα τοπικά προϊόντα, τις ντόπιες πρώτες ύλες και τη Λεσβιακή γαστρονομική κουλτούρα προσανατολίζοντας τις γεύσεις και την παρουσίαση τους σε ένα πάντρεμα παραδοσιακών και σύγχρονων πρότυπων. 
 
 
1o LESVOS FOOD FEST INNER 10 
1o LESVOS FOOD FEST INNER 2
1o LESVOS FOOD FEST INNER 3
1o LESVOS FOOD FEST INNER 4
1o LESVOS FOOD FEST INNER 11
1o LESVOS FOOD FEST INNER 9
 
 Όλες οι φωτογραφίες είναι της φωτογράφου γαστρονομίας Μαρίας Πανάγου και ανήκουν αποκλειστικά στον Φορέα Τουρισμού Μολύβου – Lesvos: THE OTHER AEGEAN.
 
 
×