Ο Πράσινος Γίγαντας

Πόσες φορές αυτές τις ζεστές μέρες λέμε «δε θα φάμε κανονικά, θα τσιμπήσουμε μόνο. Ίσα-ίσα, κάτι πρόχειρο…». Τόσα και τόσα βραδινά party με ελαφρύ φαγητό και αέρινη διάθεση. Κάποια στιγμή, όλο και θα επανέλθει το κυρίαρχο θέμα συζήτησης που δεν είναι άλλο από τις καλοκαιρινές διακοπές! Μήπως όμως οι διακοπές ξεκινούν από τη στιγμή που αρχίζεις να το συζητάς ένα βράδυ στο σπίτι με φίλους και καλή παρέα; Με τους φυσικούς κόκκους καλαμποκιού Green Giant...

 

Πόσες φορές αυτές τις ζεστές μέρες λέμε «δε θα φάμε κανονικά, θα τσιμπήσουμε μόνο. Ίσα-ίσα, κάτι πρόχειρο…». Τόσα και τόσα βραδινά party με ελαφρύ φαγητό και αέρινη διάθεση. Κάποια στιγμή, όλο και θα επανέλθει το κυρίαρχο θέμα συζήτησης που δεν είναι άλλο από τις καλοκαιρινές διακοπές! Μήπως όμως οι διακοπές ξεκινούν από τη στιγμή που αρχίζεις να το συζητάς ένα βράδυ στο σπίτι με φίλους και καλή παρέα; Με τους φυσικούς κόκκους καλαμποκιού Green Giant ίσως τελικά να μην τσιμπήσουμε μόνο κάτι (ναι, καλά) αλλά να… συνεχίσουμε για ώρες! 
 
Εύκολες και νησιώτικες «πάστες», δροσερές σαλάτες, φανταστικά ορεκτικά, εξαιρετικά συνοδευτικά και ελαφριά γεύματα, είναι μερικές από τις προτάσεις που μπορούν να δημιουργηθούν με τη συναρπαστική βοήθεια των σπόρων γλυκού καλαμποκιού αυτού του «πράσινου γίγαντα»! Αν και μια χρωματιστή αδυναμία στο φιλέτο κοτόπουλο με πράσινη σαλάτα θα ήταν αισθητή… Η εποχή «τραβάει» πολύ για 100% καλλιεργημένη αυθεντική γεύση χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Μια βόλτα από την ιστορία του θερισμού και της συγκομιδής από το www.greengiant.com θα μας βοηθήσει πολύ να μάθουμε την ενδιαφέρουσα φυσική πορεία που ακολουθείται από τη… μακρινή φάρμα μέχρι το πιάτο μας. Είναι από τους fun «γίγαντες» που όντως έχουν κάτι να πουν, και όχι μόνο να δείξουν. 
 
Η απάντηση λοιπόν, για ένα ζωντανό και ελαφρύ γεύμα ή ακόμη και χειροποίητο σνακ, έρχεται με μεγάλες προσδοκίες. Η έξυπνη οικονομική συσκευασία μας «κλείνει» το μάτι στο ράφι από το super market κι εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να… αναμετρηθούμε με τον απέναντι γίγαντα! Φυσικά και η «ήττα» μπορεί εύκολα να μεταφραστεί σε νίκη, διότι η γευστική απόλαυση που αφήνει αυτό το αυστηρώς διαλεγμένο καλαμπόκι είναι απλά για επανάληψη ξανά και ξανά. Σε παρασύρει με συνοπτικές διαδικασίες. Το πόσο υπέροχη μπορεί να γίνει η ανάμιξη του με ελληνικές παραδοσιακές συνταγές δεν περιγράφεται με λέξεις παρά μόνο με… γεύσεις! Λουκάνικα, παλαιωμένες γραβιέρες, φρέσκα λαχανικά, λιαστές ντομάτες, κάπαρη, κρίταμο και άλλα μυρωδικά, μπορούν άψογα να ανασυνταχτούν κάτω από την καθοδήγηση του Green Giant. Το βάζεις εύκολα, γρήγορα και σχεδόν παντού – σε κάθε μαγειρική ιδέα – . Το λες και μπαλαντέρ της ζεστής ή κρύας μερίδας που θα προτιμήσουν με κλειστά μάτια όλοι οι αθλητές και αθλούμενοι αυτή την περίοδο, όπου η ανάγκη για ενέργεια είναι πιο αυξημένη στον ανθρώπινο οργανισμό! 
 
Κι επειδή στην Ελλάδα, αν είναι κάτι που ξέρουμε καλά εδώ και χρόνια, είναι από γαστρονομία, θάλασσα και φιλοξενία, ας υποδεχτούμε με χαρά όλους τους τουρίστες που για μία ακόμη χρονιά θα γίνουν πρεσβευτές ανά τον κόσμο από ελληνικά χρώματα και εικόνες! Εκείνη την νύχτα που θα σκάει ο τζίτζικας κι εσύ τυχαία θα βρίσκεσαι μπροστά από ένα φορητό όχημα με ψητό καλαμπόκι, τι καλύτερο από το να προσφέρεις μια νοστιμιά με λίγο αλατάκι στην οικογένεια που κοιτάει κάπως παράξενα…! Τόσο απλά. Αθάνατη ελληνική στιγμή που θα ταξιδέψει με κέφι για πάντα και παντού. 
 
×