Οι Σοκολάτες Tης Μίνας

Όπως είχα αναφέρει όταν πρωτοστήθηκε το Food For Thought, γράφω γι’ αυτά που θα μου άρεζε να διαβάζω. Η αλήθεια είναι πως μια μικρή – όσο πατάει η γάτα – προτίμηση προς τα χειροποίητα προϊόντα αιωρείται με θαυμασμό. Την Μίνα Αποστολίδη, ομολογώ πως δεν την γνωρίζω. Σε ένα ξεκούραστο scroll στο Instagram, περιμένοντας τους μαθητές μου στο studio για σεμινάριο, «έπεσα» πάνω σε ορισμένες ενδιαφέρουσες φωτογραφίες με ονειρικά handmade «ημερολόγια» σοκολάτας!

Όπως είχα αναφέρει όταν πρωτοστήθηκε το Food For Thought, γράφω γι’ αυτά που θα μου άρεζε να διαβάζω. Η αλήθεια είναι πως μια μικρή – όσο πατάει η γάτα – προτίμηση προς τα χειροποίητα προϊόντα αιωρείται με θαυμασμό. Την Μίνα Αποστολίδη, ομολογώ πως δεν την γνωρίζω. Σε ένα ξεκούραστο scroll στο Instagram, περιμένοντας τους μαθητές μου στο studio για σεμινάριο, «έπεσα» πάνω σε ορισμένες ενδιαφέρουσες φωτογραφίες με ονειρικά handmade «ημερολόγια» σοκολάτας! Ήταν λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα και μια μίνι πείνα με πολιορκούσε το τελευταίο μισάωρο. Έβλεπα και τις custom σοκολατένιες δημιουργίες της Μίνας και αυτόματα η επόμενη κίνηση ήταν να σταματήσει το μυαλό! 

Ώρα για κρουασάν #Pillsbury! Διάλειμμα απ’ όλα. Το δικαιούμαι στο έπακρον. Η φρέσκια ζύμη για έξι κρουασάν έβαλε τις συνθήκες για μια ιδανική επιλογή στο απόλυτο απογευματινό σνακ. Στην αρχή είπα να «ρίξω» την μικρή συσκευασία αλλά σε κλάσματα δευτερολέπτου άλλαξα γνώμη, μη μπορώντας να αντισταθώ στην… αφράτη μεγάλη συσκευασία, που δύσκολα αποχωρίζεσαι.
 
Στα επόμενα λίγα λεπτά, το μόνο που έκανα ήταν να περιηγηθώ στο minachocolate αλλά και να ανατρέξω με μια πρόχειρη ματιά στο λατρεμένο, σχεδόν παραμυθένιο, εργαστήριο της Μίνας στις Βρυξέλλες. Η αγάπη της για τη σοκολάτα είναι κάτι παραπάνω απο εμφανής. Σε εκείνο το σημείο θυμήθηκα κάποιον που μου είχε πει αρκετά χρόνια πριν σε ένα ταξίδι πως «ο πιο γλυκός εφιάλτης είναι στρωμένος με σοκολάτα». 
MINAS CHOCOLATE INNER 2 
Δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις το συνειρμό, αλλά πολλες φορές όταν σκέφτομαι το επάγγελμα του σοκολατοποιού, στο μυαλό τριγυρίζουν σκέψεις άκρως γαλαζοαίματες! Το εστέτ που μου βγάζει είναι το ίδιο – μη σου πω και παραπάνω – από έναν Ελβετό ωρολογοποιό τρίτης γενιάς! Ο μυστικισμός και η αλχημεία της σοκολάτας, μας μεταφέρει σε αισθήσεις μυθικές ως και επικές. Να είναι καλά ο αλγόριθμος του Instagram που μου «σφύριξε» το σοκολατένιο storytelling της Μίνας. Σε ερχόμενη ανάβαση προς το… κέντρο των Ευρωπαϊκών αποφάσεων, θα επισκεφτώ τη σχεδόν θεατρική φυσιογνωμία της Θεσσαλονικιάς σοκολατοποιού στη δια χειρός λυρική, γεμάτη μαρέγκα μπουτίκ της for sure. 
 MINAS CHOCOLATE INNER 3
Τα λεπτά πέρασαν στο πι και φι, όταν κάτι άλλο άρχισε να… σφυρίζει. Έξι φρεσκότατα και λαχταριστά κρουασάν σοκολάτας μόλις είχαν φρεσκοψηθεί. «Ροδοκόκκινη ζύμη έτοιμη για… ζούπιγμα», παραμιλάω από μέσα μου! Η αδυναμία πολλών ανθρώπων στη σοκολάτα είναι κάτι παραπάνω από εθιστική. Γι’ αυτό κι εγώ, διάλεξα να γλυκάνω τους πρώτους μαθητές που άρχισαν να καταφτάνουν λίγη ώρα πριν αρχίσει το σεμινάριο με τα απολαυστικότατα κρουασάν #Pillsbury! Ένας μάλιστα με ρώτησε αν θα μπορούσε να πάρει τη συσκευασία μαζί του… Το γιατί, θα το καταλάβετε όταν την αντικρίσετε στο super market! Το βράδυ επιστρέφοντας στο σπίτι κουρασμένος αλλά με μεγάλη ευθυμία, θυμήθηκα πως η ταινία Chocolat με την ανεπανάληπτη Juliette Binoche θα ήταν ότι έπρεπε για ένα happy end «λιώσιμο» της μέρας!
 
 
 
 
 
 
×