Οι συνταγές του Αλέξανδρου για το Pasta Party του 4ου TINOS RUNNING EXPERIENCE VODAFONE 2017

Στις 9-10 & 11 Ιουνίου 2017 διοργανώνεται για 4η συνεχή χρονιά στο πανέμορφο νησί της Τήνου η μεγάλη αθλητική γιορτή TINOS RUNNING EXPERIENCE VODAFONE 2017.
Όπως κάθε προηγούμενη χρονιά ,έτσι και φέτος, την παραμονή των αγώνων γίνεται το Pasta Party, δηλαδή το δείπνο με ζυμαρικά για τους αθλητές που θα αγωνιστούν στους αγώνες δρόμου του ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ και των ΤINOS FUN RUN 10 χλμ. & 5 χλμ. καθώς και για τους συνοδούς τους…

 

Στις 9-10 & 11 Ιουνίου 2017 διοργανώνεται για 4η συνεχή χρονιά στο πανέμορφο νησί της Τήνου η μεγάλη αθλητική γιορτή TINOS RUNNING EXPERIENCE VODAFONE 2017.
Όπως κάθε προηγούμενη χρονιά, έτσι και φέτος, την παραμονή των αγώνων γίνεται το Pasta Party, δηλαδή το δείπνο με ζυμαρικά για τους αθλητές που θα αγωνιστούν στους αγώνες δρόμου του ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ και των ΤINOS FUN RUN 10 χλμ. & 5 χλμ. καθώς και για τους συνοδούς τους.
 
Το Pasta Party κάθε χρόνο λαμβάνει μέρος και σε ένα διαφορετικό χωριό της Τήνου. Οι εκπολιτιστικοί σύλλογοι των χωριών με την πολύτιμη βοήθεια των κατοίκων και ιδιαίτερα των γυναικών μαγειρεύουν με τηνιακά προϊόντα παραδοσιακές συνταγές, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των αθλητών, προσφέρουν άφθονο ντόπιο κρασί και ρακί και ζωντανή νησιώτικη μουσική, δίνοντας τη δυνατότητα στους αθλητές και στους συνοδούς τους να γνωρίσουν τα χωριά, τη γαστρονομία, το κέφι και τη φιλοξενία της Τήνου και των κατοίκων της.
 
Στο φετινό Pasta Party o Αλέξανδρος με μεγάλη χαρά θα δημιουργήσει συνταγές ειδικά για το 4ο TINOS RUNNING EXPERIENCE VODAFONE 2017.
Θα φτιάξει 4 σάλτσες για τα ζυμαρικά των αθλητών, βασιζόμενες σε παραδοσιακά προϊόντα και δίνοντας σε αυτές τοπωνύμια της περιοχής του Φαλατάδου, όπου και γίνεται η εκδήλωση. Για τις συνταγές του θα χρησιμοποιήσει λουκάνικο και λούζα, παλαιωμένη γραβιέρα και κοπανιστή, αγκινάρες και λιαστές τομάτες, κάπαρη και κρίταμο, ρίγανη και θυμάρι. Τα ονόματα που έδωσε στις σάλτσες του είναι,  ‘’Κόκκινη σάλτσα Καλαθάς’’, ‘’Κόκκινη σάλτσα Σκλερ’’, ‘’Λευκή σάλτσα Πετριάδος’’ και ‘’Κόκκινη σάλτσα Γρανιτένιοι Βράχοι’’.
 
Στο Pasta Party ο Αλέξανδρος θα παρουσιάσει τις σάλτσες του και θα εξηγήσει γιατί τις ονόμασε έτσι και γιατί χρησιμοποίησε για την κάθε σάλτσα τα συγκεκριμένα παραδοσιακά προϊόντα.
 
Το Pasta Party του TINOS RUNNING EXPERIENCE έχει προαχθεί σε ένα party γνωριμίας ενός ειδικού κοινού με τα χωριά, τη γαστρονομία, αλλά κυρίως τη φιλοξενία του νησιού της Τήνου!
 
 
Οι φωτογραφίες των συνταγών που δημιούργησε και φωτογράφισε ο Αλέξανδρος για το Pasta Party:
 
 PASTA PARTY INNER 2
PASTA PARTY INNER 3
PASTA PARTY INNER 2017 4
          PASTA PARTY INNER 2017 5
 
×