One pot pasta με τομάτα και λαχανικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    20-25'

Υλικά

Για 4 άτομα

400 γραμμάρια πέννες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
250 γραμμάρια τοματίνια
1 πράσινη πιπεριά
250 γραμμάρια καλαμπόκι
200 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
250 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
500 ml ζωμό λαχανικών
3 κουταλιές βασιλικό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στην μέση, την πιπεριά σε μικρά μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.
Τοποθετείτε την σοτέζα Unlimited Tefal σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς για να ξανθύνει, αλλά να μην πάρει χρώμα.
Προσθέτετε την πράσινη πιπεριά μαζί με το καλαμπόκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο ένα λεπτό.
Προσθέτετε τις πέννες μαζί με την σάλτσα τομάτας και τον ζωμό λαχανικών, ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε μέχρι να βράσουν οι πέννες, συμπληρώνοντας βραστό νερό όποτε χρειάζεται.
Όταν οι πέννες είναι σχεδόν έτοιμες προσθέτετε τα τοματίνια, την τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Αποσύρετε την σοτέζα Unlimited Tefal από την φωτιά, πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΠΕΝΝΕΣ

ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ

×