Παέγια θαλασσινών με καλαμαράκια, γάμπαρη, χταπόδι και λαχανικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    40-45'

Υλικά

Για 4 άτομα

400 γραμμάρια ρύζι parboiled
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριά
80 γραμμάρια καλαμπόκι
80 γραμμάρια αρακά
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
2-3 στήμονες σαφράν
300 γραμμάρια χταπόδι Pescanova
1 συσκευασία γάμπαρη Αργεντινής Pescanova
1 συσκευασία καλαμάρι Ινδό-Ειρηνικού Pescanova
120 ml λευκό κρασί
1200 ml ζωμό λαχανικών
Χυμό από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πιπεριά Φλωρίνης και την πράσινη πιπεριά σε κυβάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το χταπόδι σε ροδέλες και καθαρίζετε την γάμπαρη.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο ανακατεύοντας διαρκώς για να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε το χταπόδι, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά, σβήνετε με το λευκό κρασί και 200 ml από τον ζωμό λαχανικών και τo αφήνετε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
Προσθέτετε την γλυκιά πάπρικα μαζί με το σαφράν, την πιπεριά Φλωρίνης, την πράσινη πιπεριά, το καλαμπόκι, τον αρακά, το ρύζι και τον ζωμό λαχανικών, ανακατεύετε καλά και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά.
Τέλος προσθέτετε την γάμπαρη μαζί με τα καλαμαράκια συνεχίζοντας το μαγείρεμα για άλλα 5-6 λεπτά μέχρι να τελειώσει το ρύζι και να μαγειρευτούν και τα θαλασσινά.
Όταν η παέλια είναι έτοιμη, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύετε καλά και προσεχτικά, αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΑΡΙΔΕΣ

ΚΑΛΑΜΑΡΙ

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΧΤΑΠΟΔΙ

×