Paella με γαρίδες και μύδια

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    20-25'

Υλικά

Για 4 άτομα

300 γραμμάρια ρύζι parboiled
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά
200 γραμμάρια τοματίνια
80 γραμμάρια καλαμπόκι
80 γραμμάρια αρακά
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
3-4 στήμονες σαφράν
1 συσκευασία γάμπαρη Αργεντινής Pescanova
1 συσκευασία μύδια Μεσογείου Pescanova
120 ml λευκό κρασί
900 ml νερό
Χυμό από 1 λεμόνι
Για το dip:
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
100 γραμμάρια γιαούρτι
50 ml ελαιόλαδο
3 κουταλιές λεμόνι
4 κουταλιές βασιλικό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στην μέση, την πράσινη πιπεριά σε κυβάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Ανάβετε το BBQ, τοποθετείτε την σοτέζα να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με την πράσινη πιπεριά ανακατεύοντας διαρκώς για να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε τα τοματίνια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε τις γαρίδες μαζί με τα μύδια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Προσθέτετε την γλυκιά πάπρικα μαζί με το σαφράν, σβήνετε με το λευκό κρασί, ανακατεύετε και προσθέτετε το ρύζι.
Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, προσθέτετε το νερό μέχρι να καλυφθούν καλά τα υλικά.
Κλείνετε το καπάκι του BBQ και αφήνετε την παέγια να σιγομαγειρευτεί για 20-25 λεπτά.
Στα τελευταία 10 λεπτά προσθέτετε το καλαμπόκι μαζί με τον αρακά και ανακατεύετε καλά.
Όση ώρα μαγειρεύετε η παέγια σε ένα μπολ τοποθετείτε τα υλικά για το dip, το φρέσκο τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τον βασιλικό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Όταν η παέγια είναι έτοιμη, την αποσύρετε από το BBQ και σερβίρετε με το dip από πάνω.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΣΑΦΡΑΝ

×