Πανακότα με γάλα καρύδας και φιστικί Αιγίνης

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΥΞΗΣ
    2 ΩΡΕΣ

Υλικά

Για 4 άτομα

200 γραμμάρια γάλα καρύδας Oriental Express
75 γραμμάρια ζάχαρη
3 φύλλα ζελατίνας
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Arla
Για το topping:
150 γραμμάρια φιστίκι Αιγίνης ψίχα
3 κουταλιές καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζετε τις ζελατίνες σε μπολ με κρύο νερό και τις αφήνετε να μαλακώσουν.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνεται το γάλα καρύδας με τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά μέχρι να ζεσταθεί ελαφρώς και να λιώσει η ζάχαρη.
Όταν μαλακώσουν οι ζελατίνες τις στραγγίζετε πολύ καλά, τις ρίχνετε στο κατσαρολάκι, ανακατεύετε καλά να λιώσουν και αποσύρετε από την φωτιά.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μείγμα λίγο να κρυώσει.
Μοιράζετε την πανακότα σε φορμάκια και τα τοποθετείτε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να πήξουν καλά.
Τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε την καστανή ζάχαρη μαζί με τα φιστίκια Αιγίνης και τα καραμελώνετε.
Αποσύρετε τα καραμελώμενα φιστίκια από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό χαρτί να κρυώσουν.
Ψιλοκόβετε τα καραμελωμένα φιστίκια, τα τοποθετείτε πάνω στην πανακότα και σερβίρετε.

×