Υλικά
Για 4 άτομα
200 γραμμάρια γάλα φρέσκο
75 γραμμάρια μέλι ανθέων
3,5 γραμμάρια ζελατίνα
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
½ βανίλια φρέσκια
Για το topping:
200 γραμμάρια κεράσια
50 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές μέλι ανθέων
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνεται το γάλα με τη ζάχαρη και την φρέσκια βανίλια.
Βάζετε τις ζελατίνες σε μπολ με κρύο νερό και τις αφήνετε να μαλακώσουν.
Τις στραγγίζετε πολύ καλά και μετά τις ρίχνετε στο κατσαρολάκι.
Με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής ανακατεύετε καλά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος.
Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα μπολ και το τοποθετείτε στο ψυγείο να ξεκινάει να πήζει, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μοιραστεί καλά η βανίλια σε όλο το μείγμα.
Τοποθετείτε το μείγμα της πανακότα μέσα σε στις ατομικές φόρμες.
Όταν το μείγμα κρυώσει λίγο το τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να πήξει για δύο ώρες.
Αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα κεράσια με τον εκπυρηνωτή, τοποθετείτε τα κεράσια σε ένα μικρό μίξερ μαζί με την κρέμα γάλακτος και το μέλι ανθέων και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί μία ωραία σάλτσα.
Σερβίρετε την πανακότα με την σάλτσα κερασιού από πάνω.