Πανακότα με βάση Petit-Beurre και σύκα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΥΞΗΣ
    2 ΏΡΕΣ

Υλικά

Για 6-8 άτομα

1 συσκευασία Petit-Beurre No Sugar Αλλατίνη
4 σύκα
Για την πανακότα:
600 γραμμάρια γάλα φρέσκο
165 γραμμάρια μέλι
11 γραμμάρια ζελατίνα
600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα σύκα στα 6 ή στα 8 ανάλογα το μέγεθος τους.
Βυθίζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και τις αφήνουμε να μουλιάσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας.
Στύβουμε πολύ καλά τις ζελατίνες, τις προσθέτουμε στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
Αποσύρουμε το μείγμα από το κατσαρολάκι, το τοποθετούμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε τα petit-beurre σε ένα πυρίμαχο σκεύος 30×20 εκ., προσθέτουμε από πάνω το μείγμα της πανακότα και τοποθετούμε την πανακότα στο ψυγείο για 60 λεπτά, να ξεκινήσει να σταθεροποιείται.
Αποσύρουμε την πανακότα από το ψυγείο, τοποθετούμε τα σύκα, κάθετα, διάσπαρτα, στην πανακότα, που έχει ξεκινήσει να πήζει και ξαναβάζουμε την πανακότα στο ψυγείο για τουλάχιστον άλλη 1 ώρα να παγώσει και να σταθεροποιηθεί..

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΑΛΑ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ

ΜΕΛΙ

ΣΥΚΑ

×