Παπουτσάκια με ελαφριά σάλτσα τυριού

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    30'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    30-35'

Υλικά

Για 4 άτομα

4 μελιτζάνες φλάσκες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Για τον κιμά:
300 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο Μπούμπας
300 γραμμάρια αρνίσιο κιμά Μπούμπας
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουταλιές πελτέ
250 γραμμάρια τομάτα τριμμένη
350 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο
Για την σάλτσα τυριού:
250 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
200 γραμμάρια γιαούρτι
2 αυγά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
60 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τις μελιτζάνες και με ένα μαχαίρι κόβετε το κεφάλι, στην μέση κατά μήκος και χαράζετε την σάρκα των μελιτζανών σε σχήμα ρόμβου.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Ψήνετε τις μελιτζάνες με την σάρκα προς τα κάτω πρώτα για 5-6 λεπτά και μετά τις γυρνάτε και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 2-3 λεπτά.
Αποσύρετε τις μελιτζάνες από το τηγάνι και με ένα πιρούνι πιέζετε την σάρκα προς τα κάτω έτσι ώστε η μελιτζάνα να πάρει το σχήμα καλαθιού.
Για τον κιμά, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το πράσο.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το πράσο για 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε τον μοσχαρίσιο και τον αρνίσιο κιμά, ανακατεύοντας καλά μέχρι να σπάσουν και να σοταριστούν.
Μόλις οι κιμάδες έχουν σπάσει προσθέτετε τον πελτέ τομάτας μαζί με την τριμμένη τομάτα, τον ζωμό κοτόπουλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τον κιμά να σιγομαγειρευτεί για 30-35 λεπτά.
Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος, τον αποσύρετε από την φωτιά και γεμίζετε τις μελιτζάνες με τον κιμά.
Για την μπεσαμέλ σε ένα μπολ τοποθετείτε το φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με το γιαούρτι, τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα.
Περιχύνετε τα παπουτσάκια με την μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με λίγη φρυγανιά και ψήνετε τα παπουτσάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30-35 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΙΜΑΣ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ

×