Παραδοσιακό πατατάτο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    1½-2 ΏΡΕΣ

Υλικά

Για 4 άτομα

1½ κιλό αρνί κομμένο σε μερίδες
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
200 γραμμάρια μπόλια αρνίσια ψιλοκομμένη
1 κρασοπότηρο γλυκό κρασί
4 κουταλιές πελτές τομάτας
300 ml ζεστό νερό
3 κιλά πατάτες
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι μπαχάρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και τις πατάτες σε μεγάλους κύβους.
Τοποθετείτε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και την βάζετε σε δυνατή φωτιά να ξεκινήσει να ζεσταίνετε.
Μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο, προσθέτετε την αρνίσια μπόλια και την σοτάρετε ανακατεύοντας συνεχώς.
Σβήνετε με το γλυκό κρασί για να κατέβει λίγο η θερμοκρασία του ελαιολάδου και προσθέτετε το κρεμμύδι συνεχίζοντας το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαραθεί.
Προσθέτετε το αρνί και το τσιγαρίζετε, ανακατεύοντας διαρκώς, για να μην πάρει χρώμα.
Αραιώνετε τον πελτέ τομάτας με το ζεστό νερό και προσθέτετε τις πατάτες στην κατσαρόλα, συνεχίζοντας την διαδικασία του συνεχούς ανακατέματος.
Προσθέτετε τον αραιωμένο πελτέ, μαζί με το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, την κανέλα και το μπαχάρι.
Προσθέτετε νερό μέχρι ίσα-ίσα να σκεπαστούν τα υλικά και αφήνετε το πατατάτο να σιγοβράσει, σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 1½-2 ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΡΝΙ

ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ

×