Υλικά
Για 2 άτομα
1 συσκευασία γύρο χοιρινό Εν Ελλάδι Creta Farms
Για την μαρινάδα γιαούρτιού:
300 γραμμάρια γιαούρτι
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
Ξύσμα 1 λεμόνι
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κουταλάκια ρίγανη ψιλοκομμένη
Για τις πατάτες:
600 γραμμάρια πατάτες καθαρισμένες
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
2 τομάτες
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
80 ml λευκό κρασί
2 κουταλιές μέλι
80 γραμμάρια ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πατάτες και τις τομάτες σε φέτες, τα κρεμμύδια στην μέση και μετά σε φέτες και το σκόρδο σε φέτες.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το λευκό κρασί, το μέλι και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε τις πατάτες μαζί με τα κρεμμύδια και τα σκόρδο σε ένα αντικολλητικό ταψί περιχύνετε με το μείγμα του λεμονιού και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύετε καλά τις πατάτες με τα κρεμμύδια και τα απλώνετε ομοιόμορφα στο ταψί.
Στρώνετε από πάνω τις φέτες τομάτας, τις πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, στον αέρα, για 35-40 λεπτά.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την μαρινάδα γιαουρτιού, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, την ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες, τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τον χοιρινό γύρο για 5-6 λεπτά.
Αποσύρετε τις πατάτες από τον φούρνο, απλώνετε την μαρινάδα γιαουρτιού πάνω στις τομάτες, πάνω στο γιαούρτι τον χοιρινό γύρο και σερβίρετε.








