Penne ολικής με παντζάρι, σπανάκι και κατίκι Δομοκού

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    10-12'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια penne ολικής άλεσης Barilla
250 γραμμάρια παντζάρι
½ κρεμμύδι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
200 γραμμάρια σπανάκι
200 γραμμάρια κατίκι Δομοκού
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις penne ολικής άλεσης μέχρι να είναι al dente.
Όση ώρα βράζουν τα ζυμαρικά, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και στο χοντρό μέρος του τρίφτη τρίβετε το παντζάρι.
Τοποθετείτε μία αντικολλητική σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το παντζάρι για 3-4 λεπτά, προσθέτετε το σπανάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
Μόλις το σπανάκι μαραθεί, προσθέτετε τις penne ολικής άλεσης, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να να δέσει η μακαρονάδα.
Σερβίρετε σε μεγάλα, βαθιά ατομικά πιάτα με 1-2 κουταλιές κατίκι Δομοκού από πάνω και λίγο ελαιόλαδο.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΑΤΙΚΙ

ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ

ΠΑΝΤΖΑΡΙ

×