Penne rigate με μελιτζάνα, μοτσαρέλα και σάλτσα Pomodoro

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    12'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    10-12'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια penne rigate Barilla
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μελιτζάνα
½ κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 φρέσκιες μοτσαρέλες
80 ml λευκό κρασί
400 γραμμάρια σάλτσα Pomodoro Barilla
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την μελιτζάνα σε φέτες και μετά σε μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και βράζετε τις penne rigate μέχρι να είναι al dente.
Όση ώρα βράζουν οι penne rigate, τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε την μελιτζάνα μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε την σάλτσα Pomodoro και μόλις πάρει μία βράση προσθέτετε τις penne rigate μαζί με ελάχιστο νερό στο οποίο έβραζαν.
Μόλις η μακαρονάδα δέσει προσθέτετε την φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε σε βαθιά, ατομικά πιάτα με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ

ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΠΕΝΝΕΣ

×