Penne rigate με πέρκα, σέλερι, ανθότυρο και pesto Genovese

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    10-12'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια penne rigate Barilla
300 γραμμάρια πέρκα φιλέτο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κλωνάρια σέλερι
1 κουταλάκι μπούκοβο
80 ml λευκό κρασί
120 γραμμάρια ανθότυρο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 συσκευασία pesto Genovese Barilla
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το φιλέτο πέρκας σε μικρές μπουκιές, το σέλερι σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις penne rigate μέχρι να είναι al dente.
Όση ώρα βράζουν οι penne, τοποθετείτε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις μπουκιές πέρκας για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αποσύρετε τις μπουκιές πέρκας από το τηγάνι, τις τοποθετείτε σε ένα μπολ και ξανάβατε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το σέλερι για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το μπούκοβο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, το αφήνετε να εξατμιστεί, προσθέτετε το pesto genovese, τις penne rigate, μαζί με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν, το ανθότυρο χοντροσπασμένο με τα χέρια σας και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Όταν η μακαρονάδα είναι έτοιμη, την αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε την πέρκα, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΓΡΗΓΟΡΟ

ΠΕΡΚΑ

×