Πέννες με αγκινάρα, καρότο και κάπαρη

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    10-12'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια πέννες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
3 αγκινάρες
1 καρότο
½ κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές κάπαρη
15 τοματίνια
100 ml λευκό κρασί
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
120 γραμμάρια σκληρό τυρί τριμμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τις αγκινάρες στην μέση και σε μετά σε φέτες, το καρότο στην μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις πέννες μέχρι να είναι al dente.
Όση ώρα βράζουν οι πέννες, τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τις αγκινάρες και το καρότο για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε τις πέννες με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν, τα τοματίνια και την κάπαρη και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Σερβίρετε τις πέννες σε μεγάλα, βαθιά ατομικά πιάτα με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω, λίγο ελαιόλαδο, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το σκληρό τυρί.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΓΚΙΝΑΡΑ

ΚΑΠΑΡΗ

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΠΕΝΝΕΣ

×