Πέννες με μανιτάρια και τυριά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    9-11'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια πέννες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο light Lurpak
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
120 γραμμάρια ασπρομανίταρα
120 γραμμάρια brown μανιτάρια
120 γραμμάρια portobello
80 ml λευκό κρασί
150 γραμμάρια pasta & gratinar Arla
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις πέννες μέχρι να είναι al dente.
Όση ώρα βράζουν οι πέννες, σε ένα ξύλο κοπής κόβετε σε φέτες τα ασπρομανίταρα, τα brown μανιτάρια και τα portobello.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και τα μανιτάρια μέχρι να μαραθούν, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το βούτυρο light και μόλις λιώσει σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε τις πέννες με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν, προσθέτετε το pasta & gratinar και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Όταν η μακαρονάδα είναι έτοιμη, αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΠΕΝΝΕΣ

ΤΥΡΙΑ

×