Υλικά
Για 4 άτομα
200 γραμμάρια μύδια
200 γραμμάρια γαρίδες
200 γραμμάρια καλαμάρι
1 κρεμμύδι
4 κουταλιές βούτυρο soft Lurpak
200 ml λευκό κρασί
500 γραμμάρια ρύζι Bella Agrino
1 αρωματικό μπουκέτο (πράσο, μαϊντανός, δάφνη και γαρύφαλλο δεμένα με σπάγκο)
550 ml ζωμό λαχανικών
300 ml ζωμό από το μύδια
Φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 1-2 λεπτά και προσθέτετε τα κεφάλια από τις γαρίδες, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, προσθέτετε τα μύδια, σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε λίγο νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε για 6-7 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
Αποσύρετε σε ένα μπολ τα μύδια μαζί με τα κεφάλια από τις γαρίδες και σουρώνετε τον ζωμό που υπάρχει στην κατσαρόλα.
Μέσα σε 2-3 φύλλα πράσου τοποθετείτε την δάφνη, το γαρίφαλο και τον μαϊντανό και τα δένετε καλά με μαγειρικό σπάγκο σχηματίζοντας ένα κυλινδρικό σχήμα δημιουργώντας ένα αρωματικό μπουκέτο.
Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 1 κουταλιά βούτυρο soft.
Σοτάρετε τις γαρίδες μαζί με το καλαμάρι για 1-1½ λεπτό, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Ξαναβάζετε την σοτέζα σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και 1 κουταλιά βούτυρο soft.
Σοτάρετε το υπόλοιπο ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 1-2 λεπτά, προσθέτετε το ρύζι για πιλάφι, προσθέτετε τον ζωμό από τα μύδια, τον ζωμό λαχανικών, το αρωματικό μπουκέτο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Κόβετε ένα αντικολλητικό χαρτί στην διάμετρο της σοτέζας, σκεπάζετε το ρύζι και τοποθετείτε την σοτέζα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, πάνω-κάτω αντιστάσεις, για 18-20 λεπτά.
Όταν το πιλάφι είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τον φούρνο, αφαιρείτε το αρωματικό μπουκέτο, προσθέτετε τις γαρίδες με το καλαμάρι και τα μύδια, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα με λίγα φύλλα μαϊντανού από πάνω.