Πίτα με τομάτα και κρεμμύδια

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    1 ΩΡΑ

Υλικά

Για 4 άτομα

520 γραμμάρια αλεύρι
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
8 γραμμάρια μαγιά αποξηραμένη
3 τομάτες
3 κρεμμύδια
60 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
80 γραμμάρια ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε στον κάδο του μίξερ την μαγιά μαζί με λίγο από το χλιαρό νερό και με τον γάντζο τα χτυπάτε ελαφρώς για λίγο να ξεκινήσει να διαλύετε η μαγιά.
Προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι και το νερό και ζυμώνετε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και ελαστική.
Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τον κάδο, το δουλεύετε λίγο με τα χέρια και το αφήνετε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά.
Τοποθετείτε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κρεμμύδια και τις τομάτες στην μέση και μετά σε φέτες.
Αφού η ζύμη έχει ξεκουραστεί την τοποθετείτε στο ταψί και την απλώνετε με τα δάχτυλα σας σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Πασπαλίζετε με τα κρεμμύδια, πιέζοντας τα καλά μέσα στο ζυμάρι, τοποθετείτε από πάνω φέτες τομάτας, πιέζοντας πάλι καλά.
Πασπαλίζετε με το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το λιωμένο βούτυρο.
Ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 1 ώρα.

×