Υλικά
Για 2 πίτσες
200 γραμμάρια BBQ sauce
200 γραμμάρια gouda τριμμένο
220 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
12-14 τοματίνια κομμένα
200 γραμμάρια μπέικον φέτες
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
2 κρεμμύδια κομμένο σε φέτες
2 κουταλιές ζάχαρη καστανή
1 κουταλιές ζάχαρη μαύρη
4 κουταλιές λευκό ξύδι
Για την ζύμη:
500 γραμμάρια αλεύρι για pizza & focaccia Σπιτικά Ζυμώματα Αλλατίνη
330 γραμμάρια χλιαρό νερό
6 γραμμάρια αποξηραμένη μαγιά Αλλατίνη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 πρέζες ζάχαρη
4 πρέζες αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το μπέικον λεπτά μπαστουνάκια, τα τοματίνια στην μέση και το κρεμμύδι στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες.
Στον κάδο του μίξερ τοποθετείτε το αλεύρι μαζί με το αλάτι, το νερό και το ελαιόλαδο και με το γάντζο ζυμώνετε σε χαμηλή ταχύτητα για 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε την μαγιά μαζί με την ζάχαρη και συνεχίζετε το ζύμωμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την αποσύρετε από το μίξερ, την ζυμώνετε λίγο 2-3 λεπτά με τα χέρια σας σε έναν καθαρό και στεγνό πάγκο.
Αφήνετε την ζύμη να ξεκουραστεί σκεπασμένη με μεμβράνη μέχρι να φουσκώσει σχεδόν στο διπλάσιο από τον αρχικό της όγκο.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κρεμμύδια στην μέση και μετά σε φέτες.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Πασπαλίζετε με την καστανή και την μαύρη ζάχαρη, προσθέτετε το λευκό ξύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τα κρεμμύδια να καραμελώσουν, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αποσύρετε όταν είναι έτοιμα σε ένα μπολ.
Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο, το ξαναζυμώνουμε με τα χέρια μας, το χωρίζουμε σε 2 κομμάτια, ανοίγουμε τα ζυμάρια στο σχήμα πίτσας και τα αφήνουμε να φουσκώσουν ελαφρώς.
Απλώνετε, ισόποσα τα υλικά στα 2 ζυμάρια με την εξής σειρά, πρώτα την BBQ sauce, από πάνω τα καραμελωμένα κρεμμύδια, την μοτσαρέλα μαζί με το gouda, το μπέικον και τέλος τα τοματίνια με το άνοιγμα προς πάνω.
Ψήνετε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 240ο C, πάνω-κάτω αντιστάσεις, χαμηλά στον φούρνο, για 14-16 λεπτά.

