Πολύσπορο ψωμί με γραβιέρα και θυμάρι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    35'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    45-50'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία μείγμα για πολύσπορο ψωμί Bread you love Αλλατίνη
9 γραμμάρια ξηρή μαγιά
20 γραμμάρια αλάτι
600 γραμμάρια χλιαρό νερό
400 γραμμάρια γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
10 γραμμάρια φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετείτε το χλιαρό νερό μαζί με την ξηρή μαγιά και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Προσθέτετε το μείγμα για πολύσπορο ψωμί μαζί με το αλάτι και ζυμώνετε σε χαμηλή ταχύτητα, με τον γάντζο, για 6 λεπτά.
Αφήνετε το ζυμάρι μέσα στον κάδο για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
Όση ώρα ξεκουράζετε το ζυμάρι σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την γραβιέρα σε κυβάκια και ψιλοκόβετε το φρέσκο θυμάρι.
Μετά τα 20 λεπτά, ζυμώνετε το ζυμάρι για άλλα 4 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.
Αποσύρετε το ψωμί από τον κάδο, το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε την γραβιέρα μαζί με το φρέσκο θυμάρι και ανακατεύετε να αναμιχτεί ομοιόμορφα με το ψωμί.
Κόβετε το ζυμάρι σε 3 ισοβαρή κομμάτια, τα πλάθετε σε φρατζολάκι ή καρβελάκι, τα τοποθετείτε σε ένα ταψί, πασπαλισμένο με λίγο αλεύρι, τα σκεπάζετε με μία καθαρή, στεγνή πετσέτα και τα αφήνετε για 1 ώρα να φουσκώσουν.
Ψήνετε τα πολύσπορα ψωμιά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 45-50 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΡΑΒΙΕΡΑ

ΜΥΡΩΔΙΚΑ

×