Πολίτικη σαλάτα με ρόδι και ξηρούς καρπούς

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    3-4'

Υλικά

Για 4 άτομα

2 συσκευασίες πολίτικη σαλάτα Φρεσκούλης
50 γραμμάρια ρόδι
½ πράσινο μήλο κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
50 γραμμάρια καρύδια χοντροσπασμένα
50 γραμμάρια αμύγδαλο καβουρδισμένο
40 γραμμάρια μαύρες σταφίδες
Για το dressing:
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές βούτυρο
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
30 γραμμάρια κρέμα βαλσαμικού ρόδι με stevia Kalamata Papadimitriou
2 κουταλιές ξύδι βαλσαμικό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το σκόρδο σε λεπτές φέτες.
Τοποθετείτε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς σιγανή φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο μαζί με το σκόρδο και το σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει.
Σε ένα multi τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing το ψητό σκόρδο, το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικού ρόδι με stevia, το ξύδι βαλσαμικό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το πράσινο μήλο σε μικρά κυβάκια και το τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε στο μπολ όλα τα υλικά, την πολίτικη σαλάτα, το ρόδι, τα καρύδια, το κουκουνάρι και τις μαύρες σταφίδες, περιχύνετε με το dressing, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε ατομικά μπολ.

×