Popcorn με βούτυρο, λεμόνι, σκόρδο και θυμάρι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    8'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    3-4'

Υλικά

Για 4 άτομα

130 γραμμάρια popcorn
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο light Lurpak
Για το αρωματικό βούτυρο:
2 κουταλιές βούτυρο light Lurpak
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
Χυμό και ξύσμα από ½ λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για το popcorn, τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο light.
Όταν λιώσει το βούτυρο light, χαμηλώνετε την φωτιά, προσθέτετε το popcorn και σκεπάζετε την κατσαρόλα.
Αφήνετε τα popcorn να σκάσουν, ανακινώντας ανά χρονικά διαστήματα την κατσαρόλα.
Τοποθετείτε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και τοποθετείτε τα υλικά για το αρωματικό βούτυρο, ξεκινώντας με το βούτυρο light να λιώσει, το σκόρδο, ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Όταν το βούτυρο λιώσει και αναμιχτεί με τα υπόλοιπα υλικά, τοποθετείτε τα popcorn σε ένα μεγάλο μπολ και τα περιχύνετε, ανακατεύοντας καλά για να πάει παντού.
Τα popcorn είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΒΟΥΤΥΡΟ

ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

×