Πουτίγκα με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    25-30'

Υλικά

Για 4 άτομα

10 φέτες ψωμί του τοστ
1½ κουταλάκι μαχλέπι
1½ κουταλάκι κακουλέ
3 κουταλιές μέλι ανθέων Μελίτιμον
50 γραμμάρια βούτυρο Lurpak soft
30 γραμμάρια μαύρες σταφίδες
30 γραμμάρια ξανθές σταφίδες
30 γραμμάρια cranberries
30 γραμμάρια φιστίκι Αιγίνης χοντροκομμένο
30 γραμμάρια καρύδι χοντροκομμένο
30 γραμμάρια κάσιους χοντροκομμένο
400 γραμμάρια γάλα
120 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Arla
6 αυγά
2 κουταλάκια εσάνς βανίλιας
Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για το πυρέξ

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τοποθετείτε τα αυγά μαζί με το μέλι και με ένα σύρμα τα χτυπάτε καλά να διαλυθεί το μέλι μέσα στα αυγά.
Προσθέτετε το μαχλέπι, το κακουλέ, της εσάνς βανίλιας, το γάλα και την κρέμα γάλακτος και χτυπάτε με το σύρμα να αναμειχτούν καλά.
Βουτυρώνετε με τα 50 γραμμάρια βούτυρο soft τις φέτες του τοστ, τις βυθίζετε στο μείγμα με τα αυγά και το γάλα και τις στρώνετε σε ένα πυρέξ, την μια δίπλα στην άλλη, πασπαλίζοντας κάθε στρώση με τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα.
Περιχύνετε με το υπόλοιπο μείγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25-30 λεπτά.

×