Πράσινη αυγοσαλάτα με τοματίνια, παξιμάδι και dressing μαγιονέζα με μουστάρδα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'

Υλικά

Για 4 άτομα

400 γραμμάρια ιταλική σαλάτα Φρεσκούλης
4 βραστά αυγά καθαρισμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια Φρεσκούλης
10 τοματίνια Φρεσκούλης
5 παξιμάδια ολικής άλεσης
Για το dressing μουστάρδας:
80 γραμμάρια μαγιονέζα
40 γραμμάρια μουστάρδα
Ξύσμα από 1 λάιμ
Χυμό από ½ λάιμ
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε τα υλικά για το dressing, την μαγιονέζα, την μουστάρδα, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ανακατεύετε πολύ καλά.
Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε τα παξιμάδια ολικής και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν τρίμμα.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια και τα αυγά στα 6 και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε την ιταλική σαλάτα, προσθέτετε λίγο από το dressing και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τα τριμμένα παξιμάδια από πάνω τα τοματίνια με τα αυγά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια τοποθετείτε δίπλα την σαλάτα και περιχύνετε με το υπόλοιπο dressing.

×