Πράσινη σαλάτα με αυγό, καλαμπόκι και dressing μουστάρδας

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'

Υλικά

Για 2 άτομα

200 γραμμάρια ανάμεικτη πράσινη σαλάτα
2 αυγά βρασμένα
80 γραμμάρια λιαστές τομάτες κομμένες σε μπαστουνάκια
80 γραμμάρια καλαμπόκι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Για το dressing μουστάρδας:
4 κουταλιές ελαιόλαδο
50 γραμμάρια βούτυρο Lurpak λιωμένο
20 γραμμάρια χυμό λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουταλιά μέλι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετείτε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, μαζί με την μουστάρδα και το μέλι.
Τοποθετείτε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθούν ελαφρώς τα υλικά και προσθέτετε το βούτυρο.
Μόλις λιώσει το βούτυρο τοποθετείτε το περιεχόμενο από το κατσαρολάκι σε ένα μπολ και προσθέτετε το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε την ανάμικτη πράσινη σαλάτα μαζί με τις λιαστές τομάτες, το καλαμπόκι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα αυγά κομμένα στα 4, περιχύνετε με το dressing, ανακατεύετε καλά και προσεχτικά και σερβίρετε σε ατομικά μπολ με τα αυγά από πάνω.

×