Πρασόπιτα με φύλλο κιχί, φέτα και σουτζούκι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    40-45'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία φύλλο κιχί
1200 γραμμάρια πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες
300 γραμμάρια κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
300 γραμμάρια φέτα
300 γραμμάρια σουτζούκι
2 αυγά
2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
Ελαιόλαδο για τα φύλλα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε στην μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες τα πράσα, τα κρεμμύδια σε τέταρτα και μετά σε λεπτές φέτες και το σουτζούκι σε μικρά κυβάκια.
Τοποθετείτε μία μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα κυβάκια σουτζούκι να ξεκινήσουν να παίρνουν χρώμα και να βγάλουν τα λιπαρά τους.
Προσθέτετε το βούτυρο και μόλις λιώσει σοτάρετε το πράσο μαζί με το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς έτσι ώστε να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Όταν το πράσο, το κρεμμύδι και το σουτζούκι είναι έτοιμα τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε την φέτα , χοντροσπασμένη με τα χέρια σας, το ψιλοκομμένο θυμάρι, την ψιλοκομμένη ρίγανη, τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Συνεχίζετε προσθέτοντας τα 2 αυγά, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Αλείφετε με ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό ταψάκι και στρώνετε 3 φύλλα κιχί, λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά.
Απλώνετε την γέμιση πράσου καλά σε όλη την επιφάνεια του φύλλου, και στρώνετε από πάνω τα άλλα 3 φύλλα κιχί, λαδώνοντας πάλι το κάθε ένα ξεχωριστά.
Κόβετε ελαφρώς τα φύλλα από πάνω στο σχέδιο που θέλετε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C για 40-45 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ

ΣΟΥΤΖΟΥΚΙ

×