Εβδομάδα Γαστρονομίας Αμοργού 18-24 Σεπτεμβρίου

Η Εβδομάδα Γαστρονομίας Αμοργού πλησιάζει! Λίγες μέρες μείνανε μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου όπου και ανοίγει επίσημα η αυλαία. Οι πληροφορίες μας λένε ότι θα είναι μια μεγάλη γιορτή της τοπικής κουζίνας της Αμοργού που βασικό της σκοπό θα έχει την ανάδειξη και τη προβολή των τοπικών συνταγών, των προϊόντων αλλά και της γαστρονομικής κουλτούρας του νησιού της Αμοργού, σε ένα ευρύτερο ελληνικό αλλά και διεθνές κοινό…

 

Το  Alexandros Papandreou Cooking Studio, είναι υποστηρικτής της διοργάνωσης The Authentic Big Blue 2017, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2017.
Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες ελεύθερης κατάδυσης στην πανέμορφη παραλία της Αγίας Άννας, κάτω από το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας. 
 
Παράλληλα, θα διεξαχθούν οι «Ημέρες Γαστρονομίας Αμοργού» που σκοπό έχουν να αναδείξουν την τοπική κουζίνα και να διευρύνουν την τουριστική περίοδο στο νησί.
 
 
                                             Το πρόγραμμα της Εβδομάδας Γαστρονομίας Αμοργού
Η Εβδομάδα Γαστρονομίας Αμοργού πλησιάζει! Λίγες μέρες μείνανε μέχρι τις 18Σεπτεμβρίου όπου και ανοίγει επίσημα η αυλαία. Οι πληροφορίες μας λένε ότι θα είναι μια μεγάλη γιορτή της τοπικής κουζίνας της Αμοργού που βασικό της σκοπό θα έχει την ανάδειξη και τη προβολή των τοπικών συνταγών, των προϊόντων αλλά και της γαστρονομικής κουλτούρας του νησιού της Αμοργού, σε ένα ευρύτερο ελληνικό αλλά και διεθνές κοινό.
 
Οι διοργανωτές μας αποκάλυψαν ότι η Εβδομάδα Γαστρονομίας Αμοργού θα είναι ένα πάζλ από διαφορετικές εκδηλώσεις κυρίως γύρω από την γαστρονομία αλλά όχι μόνο, μιας και θα υπάρχουν και οι ανοικτές εκδηλώσεις του καταδυτικού event «Authentic Big Blue». Παρακάτω μπορείτε να βρείτε όλες εκείνες τις  εκδηλώσεις της Εβδομάδα Γαστρονομίας Αμοργού που είναι ανοικτές και δωρεάν για το κοινό και που αποτελούν μια καλή αφορμή για να επισκεφθείτε το νησί της Αμοργού τον Σεπτέμβρη:
 
Τελετή Έναρξης
Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017
Χώρα, Πλατεία Λόζας
Ώρα 7:00μμ
Μετά την τελετή έναρξης των καταδυτικών αγώνων «Αυθεντικό Απέραντο Γαλάζιο» θα ακολουθήσει ένα γνήσιο Αμοργιανό γλέντι με φαγητό, ποτό, μουσική και χορό, από το οποίο δεν πρέπει να λείψει κανείς!
 
Γιορτή Κρασιού
Τετάρτη & Πέμπτη 20-21 Σεπτεμβρίου 2017
Κατάπολα Αμοργού
Ώρα 7:00-11:00μμ
Διήμερη γιορτή κρασιού με 15 καλεσμένα οινοποιεία απ’ όλη την Ελλάδα! 
 
Τα συμμετέχοντα Οινοποιεία είναι:
 
OINOΠOIEIO GENTILINI (Κεφαλονιά)
ΚΤΗΜΑ AVANTIS ( Εύβοια – Σαντορίνη)
ΚΤΗΜΑ ΛΥΡΑΡΑΚΗ (Ηράκλειο)
ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ (Χανιά)
ΚΤΗΜΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ (Πελοπόννησος)
ΚΤΗΜΑ ΓΑΙΑ (Νεμέα – Σαντορίνη)
OINOΠOIEIO VASSALTIS (Σαντορίνη)
ΚΤΗΜΑ ΜΩΡΑΪΤΗ (Πάρος)
ΚΤΗΜΑ ΑΪΒΑΛΗΣ (Νεμέα)
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ (Κως)
ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ (Λήμνος)
OINOΠOIEIO ΝΤΟΥΡΑΚΗ (Χανιά)
OINOΠOIEIO LA TOUR MELAS (Φθιώτιδα – Πελοπόννησος)
ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ (Σαντορίνη)
ΑΜΟΡΓΙΟΝ (Αμοργός)
 
Στην ίδια εκδήλωση τη Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στις 7μμ, η δημοσιογράφος γεύσης Νίκη Μηταρέα θα μας μαγειρέψει «Με κρασί και ελληνικά», όπως στο ομώνυμο βιβλίο της.
 
Συνέδριο Γαστρονομίας με Θέμα: «Ταυτότητα και μέλλον της Αμοργιανής κουζίνας»
Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017
Αιγιάλη, Ασκάς
Ώρα 5:00-7:00μμ
θα διεξαχθεί Συνέδριο Γαστρονομίας στην Αιγιάλη της Αμοργού με θέμα την ταυτότητα και το μέλλον της κυκλαδίτικης κουζίνας και ειδικά εκείνη της Αμοργού, με σπουδαίους καλεσμένους ομιλητές. Στην ίδια εκδήλωση θα μας μιλήσουν για το πώς εμπνεύστηκαν το βιβλίο τους «Του ανέμου και της αρμύρας» οι συγγραφείς του Νανά Δαρειώτη, Θάλεια Τσιχλάκη, και Ανδρέας Ανδρουλιδάκης, οι οποίοι έχουν αφιερώσει ξεχωριστό κεφάλαιο στο βιβλίο τους στο νησί της Αμοργού. 
 
Παρουσίαση Καφενείων της Αμοργού
Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017
Αρκεσίνη, Καφενείο «ο Μάκης»
Ώρα 6:00-7:00μμ
Παρουσίαση των πέντε καφενείων της Αμοργού από τον συγγραφέα και εμπνευστή του ελληνικού οδηγού γαστρονομίας «Greek Gastronomy Guide» Γιώργο Πίττα, όπως αυτά παρουσιάζονται στο βιβλίο του « Τα καφενεία της Ελλάδος».
 
Συναυλία
Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017
Κατάπολα, Ξυλοκερατίδι
Ώρα 9μμ
Συναυλία του Eric Serra, συνθέτη της μουσικής της ταινίας «Απέραντο Γαλάζιο»!
 
Τελετή Λήξης
Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017
Κάτω Μεριά, Μοναστήρι Αγίας Παρασκευής
Ώρα 8:30μμ
Στο Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, ο μάγειρας της γιορτής του ομώνυμου Πανηγυριού κ. Βαγγέλης Μενδρινός και το επιτελείο του θα μαγειρέψουν σε όλους όσους παραβρεθούν τη βραδιά εκείνη στη τελετή λήξης. Φέτος, ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου θα συνδράμει μαγειρικά στην μεγάλη αυτή γιορτή!
 
Περισσότερα στο http://authenticbigblue.com/  
 
 EVDOMADA AMORGOS 2
EVDOMADA AMORGOS 4
EVDOMADA AMORGOS 3
EVDOMADA AMORGOS 5
 
 
×