Ψαρονέφρι με πορτοκάλι, σόγια και μέλι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    7-8'

Υλικά

Για 2 άτομα

1 φιλέτο ψαρονέφρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
50 ml σόγια Blue Dragon
Χυμό από 1 πορτοκάλι
1 πορτοκάλι
1 κουταλιά μέλι ανθέων Μελίτιμον
2 κουταλιές σχοινόπρασο
2 κουταλάκια τζίντζερ κομμένο σε φέτες
300 γραμμάρια αρωματικό ρύζι
Σουσάμι καβουρδισμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το τζίντζερ σε φέτες και το τοποθετείτε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το αρωματικό ρύζι και την διπλάσια ποσότητα νερού από τα γραμμάρια του ρυζιού.
Τοποθετείτε το κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και μόλις βράσει χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το αρωματικό ρύζι να απορροφήσει όλο το νερό.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το ψαρονέφρι σε μικρές μπουκιές και καθαρίζετε περιμετρικά την φλούδα από το πορτοκάλι και το κόβετε σε κύβους.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις μπουκιές ψαρονέφρι για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και περιχύνετε με το μέλι.
Σβήνετε με το χυμό πορτοκάλι και την σόγια και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Όταν οι μπουκιές ψαρονέφρι είναι έτοιμες προσθέτετε τα κυβάκια πορτοκαλιού, σβήνετε την φωτιά και πασπαλίζετε με το σχοινόπρασο και το καβουρδισμένο σουσάμι και ανακατεύετε μία τελευταία φορά.
Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα το αρωματικό ρύζι με το ψαρονέφρι από πάνω.

×