Το Ψυγείο Ενός Cool Chef

Σοβαρά τώρα, έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι «μηχανεύεται» στο μυαλό ενός chef; Πόσες εγκεφαλικές διεργασίες αναπτύσσονται και πλάθονται και ξανά πάλι από την αρχή; Φαντάσου τώρα το ίδιο άτομο που «ταΐζει» με τον τρόπο του καθημερινά εκατοντάδες ανθρώπους, να χρειαστεί να οργάνωσει στο σπίτι ένα party για τους φίλους του!

 

Σοβαρά τώρα, έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι «μηχανεύεται» στο μυαλό ενός chef; Πόσες εγκεφαλικές διεργασίες αναπτύσσονται και πλάθονται και ξανά πάλι από την αρχή; Φαντάσου τώρα το ίδιο άτομο που «ταΐζει» με τον τρόπο του καθημερινά εκατοντάδες ανθρώπους, να χρειαστεί να οργάνωσει στο σπίτι ένα party για τους φίλους του! Κι επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός αλλά και όλες οι καλές ιδέες περνάνε γερά πρώτα από το… στομάχι, λίγα φαχίτας και κεσαντίγιας με την αυθεντική μεξικάνικη γεύση #Old El Paso είναι ότι πρέπει για να κρατήσω το δημιουργικό μου… ψυγείο στο ακλόνητο peak! 

Πέρα από τα αστέρια Michelin, τα hot new entry menu αλλά και όλο το fine dining culture που μπορεί να εμπνέει γαστρονομικές συνειδήσεις, υπάρχει και κάτι άλλο. Κάτι πιο απλό. Κάτι, μέσα στο οποίο δε χρειάζονται πολλά – πολλά. Άλλοτε λιγότερα και άλλοτε περισσότερα, συνθέτουν το περιεχόμενο του… ψυγείου στο σπίτι του κάθε chef. Ίσως επείδη από εκεί να ξεκινάει η μέρα του, που πολλές φορές – πιστέψτε με – είναι αδιευκρίνιστο λόγω πιεσμένων υποχρεώσεων, αν θα επιστρέψει το βράδυ εκεί από όπου ξεκίνησε πολύ νωρίς το πρωί. Δηλαδη στο σπίτι του! 
 
Αναμφισβήτητα, ζούμε στην εποχή των «celebrity» chefs παγκοσμίως. Ένας φίλος μου, το έθεσε πολύ σωστά: Οι chefs είναι οι νέοι pop stars που περιμένει ο κόσμος να κάνουν το επόμενο hit, εννοώντας το next big thing! Στο νέο βιβλίο – σταθμό από τις πάντα πρωτοποριακές εκδόσεις TASCHEN με τίτλο Inside Chefs’ Fridges, Europe, ξεφυλλίζω με μεγάλη αγωνία κάθε σελίδα αναμένοντας την επόμενη με αμείωτο ενδιαφέρον. Στα «άδυτα» της σπιτικής προσωπικής τους κουζίνας, 40 κορυφαίοι Ευρωπαίοι chefs, μας ανοίγουν το… αναγνωρισμένο ψυγείο που τροφοδοτεί καθημερινά μια comfort foodie λογική για state of the art culinary εμπειρίες! 
 
TO PSIGIO ENOS COOL CHEF INNER 3
Είναι αυτοί που «ανεβοκατεβάζουν» το χρηματιστήριο της γεύσης αλλά και όλη την ακόλουθη στημένη βιομηχανία που παρακολουθεί με προσμονή την μετέπειτα εξελικτική ιδιαίτερη κίνηση της επαγελματικής τους προσωπικότητας. Θα περίμενε κανείς πως το… ψυγείο τους θα ήταν ρεζερβέ από υλικά και περιεχόμενο αποκλειστικά για haute cuisine. Κι όμως, πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν. Ίσως γιατί άλλο δουλειά και άλλο σπίτι! Και ίσως γιατί, σπίτι είναι εκεί που το δικο σου ψυγείο σε περιμένει! Τόσο απλά. Μερικές φορές μάλιστα, πιο street… πεθαίνεις! Πόσο cool.
 
Συνεπώς, βάλε στο… μάτι, το «καλάθι» με το βιβλίο από κάποιο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο και σου εγγυώμαι 328 illustrated σελίδες με μικρές στιγμές απόλαυσης, θαυμασμού, γέλιου και ξεγνοιασιάς. Μεγάλο χρήσιμο tip είναι το contrast των δικών τους προσωπικών αγαπημένων πιάτων – θα εκπλαγείτε – . 
TO PSIGIO ENOS COOL CHEF INNER 2
Και αφού ξεκίνησα τη σκέψη μου για το dinner party με φαχίτας και κεσαντίγιας, δε θα μπορούσα να μη συνεχίσω με μπουρίτος και νάτσος! Όμως το μεγάλο αστέρι είναι η τορτίγια μέσα στο γευστικό μεξικάνικο food kit #Old El Paso. Είμαι σίγουρος πως όλοι θα ξετρελαθούν και θα με ρωτήσουν αν μπορούν να «κλέψουν» ή καλύτερα να μεταφέρουν, λίγη από την αυθεντική market αίγλη σε κάποιο διάλειμμα για ελαφρύ σνακ, ή ακόμα και σε μια προτίμηση για ένα μεσημεριανό στο… πόδι ή σε πιο formal mode! Τελικά στα απλά πράγματα κρύβεται η μοναδική ευτυχία της στιγμής αν το καλοσκεφτείς. As simple as that με την πιο cool τροφή να τη βρίσκω στο ψυγείο του προτεινόμενου βιβλίου που φυσικά παραπέμπει σε… more than just a coffee-table book! 

 

×