Ψητά ροδάκινα με μπαχαρικά, σερβιρισμένα με γλυκιά κρέμα και σάλτσα λεμονιού

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    15'

Υλικά

Για 4 άτομα

3 ροδάκινα
Χυμό από ½ πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
1 σφηνάκι μαύρο ρούμι
½ κουταλάκι Τόνκα, τριμμένο
20 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια
Για την κρέμα:
500 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
90 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
Ξύσμα από 1 λάιμ
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Για τη σάλτσα λεμονιού:
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
4 κουταλιές καστανή ζάχαρη
½ κουταλάκι Τζίντζερ σε σκόνη
120 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση

Ροδάκινα: Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε τα ροδάκινα στα 8 τα τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη μαύρη ζάχαρη, το μαύρο ρούμι, το τριμμένο τόνκα και ανακατεύετε καλά.
Μεταφέρετε τα ροδάκινα μαζί με όλα τα υλικά σε ένα μικρό αντικολλητικό ταψί, προσθέτετε το βούτυρο διάσπαρτα μέσα στο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο (πάνω κάτω αντιστάσεις), στους 200οC, για 15-20 λεπτά.
Κρέμα: Όση ώρα ψήνονται τα ροδάκινα φτιάχνετε την κρέμα, ρίχνοντας στον κάδο του μίξερ το φρέσκο τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα από το λάιμ και το λεμόνι και τα χτυπάτε να ανακατευτούν καλά.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα, την οποία βάζετε στο ψυγείο.
Σάλτσα λεμονιού: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε τον χυμό λεμονιού μαζί με την καστανή ζάχαρη και τη σκόνη τζίντζερ και τα ζεσταίνετε, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει η καστανή ζάχαρη. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να ξεκινήσει να δένει ελαφρώς το σιρόπι. Προσθέτετε το βούτυρο, σιγά-σιγά, κομμένο σε κυβάκια, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να δέσει η σάλτσα, την αποσύρετε από την φωτιά και την αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Σερβίρισμα: Όταν τα ροδάκινα είναι έτοιμα τα βγάζετε από τον φούρνο, τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρετε σε ατομικά μπολάκια τα ψητά ροδάκινα με την γλυκιά κρέμα από πάνω και τέλος τη σάλτσα λεμονιού.

×