Υλικά
Για 2 φόρμες κέικ
70 γραμμάρια νερό
70 γραμμάρια κονιάκ
200 γραμμάρια ζάχαρη
350 γραμμάρια κουβερτούρα σοκολάτα
50 γραμμάρια κακάο
2 βανίλιες
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
130 γραμμάρια ηλιέλαιο
250 γραμμάρια φαρίνα Αλλατίνη
6 αυγά
Για την σάλτσα κόκκινων φρούτων:
200 γραμμάρια κόκκινα φρούτα κατεψυγμένα
120 γραμμάρια ζάχαρη
Για το σερβίρισμα:
Παγωτό βανίλια
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε 2 αντικολλητικές φόρμες για κέικ, 24εκ. x 9εκ., και πασπαλίζουμε με ζάχαρη όλες τις πλευρές τις φόρμας.
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το νερό, το κονιάκ και την ζάχαρη και ανακατεύουμε και μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε την κουβερτούρα σοκολάτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει και αυτή.
Όταν η κουβερτούρα λιώσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το κακάο, τις βανίλιες την σόδα και το ηλιέλαιο.
Ανακατεύουμε καλά και όταν το μείγμα έχει ομογενοποιηθεί προσθέτουμε την φαρίνα σε δόσεις και τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας να ομογενοποιηθούν τα πρώτα πριν ρίξουμε τα επόμενα.
Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C, στον αέρα, για 22-24 λεπτά.
Όταν το κέικ έχει ψηθεί, το αποσύρουνε από τον φούρνο και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Όση ώρα κρυώνει το κέικ, σε ένα multi τοποθετείτε τα κόκκινα φρούτα μαζί με την ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί μία σάλτσα.
Κόβουμε ωραίες, μεγάλες φέτες από το κέικ, τις τοποθετούμε ξαπλωτές σε ένα πιάτο, περιχύνουμε με την σάλτσα κόκκινων φρούτων και σερβίρουμε με μία μπάλα παγωτό βανίλια από πάνω.








