Ρεβιθάδα με κουρκουμά και λεμόνι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    ΏΡΕΣ

Υλικά

Για 6 άτομα

800 γραμμάρια ρεβίθια
1 κουταλιά κουρκουμά
4 μεγάλα κρεμμύδια
¾ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
100 γραμμάρια soft Lurpak
Νερό
Χυμό λεμονιού
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζετε τα ρεβίθια σε νερό και στην συνέχεια τα ξεπλένετε καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι χοντροκόβετε τα κρεμμύδια.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά, μέχρι να ξεκινήσουν να μαλακώνουν, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τον κουρκουμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Τοποθετείτε σε πήλινο σκεύος (σκεπασταριά την λένε στην Σίφνο) ή σε μια γάστρα τα ρεβίθια μαζί με τα κρεμμύδια σε στρώσεις.
Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετείτε 500 ml νερό μαζί με 2 κουταλιές χοντρό αλάτι και το ζεσταίνεται μέχρι να λιώσει το αλάτι.
Προσθέτετε το αλατισμένο νερό στα ρεβίθια, συμπληρώνετε με νερό μέχρι να σκεπαστούν και τέλος προσθέτετε και το ελαιόλαδο.
Καλύπτετε το πήλινο σκεύος ή την κατσαρόλα με το καπάκι τους και τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 6½ ώρες.
Όταν η ρεβιθάδα είναι έτοιμη προσθέτετε λεμόνι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε βαθιά πιάτα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΑΣΤΡΑ

ΡΕΒΙΘΙΑ

×