Ρυζόγαλο αρωματισμένο με λεμόνι και λάιμ

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    22-24'

Υλικά

Για 4 άτομα

80 γραμμάρια ρύζι σουπέ Agrino
500 ml γάλα
2 κρόκοι αυγού
50 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
1 βανίλια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λάιμ
80 γραμμάρια ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε το ρύζι σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτετε νερό και μία πρέζα αλάτι.
Τοποθετείτε το κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και βράζετε το ρύζι για 10 λεπτά.
Σουρώνετε το ρύζι και το ξαναβάζετε στο ίδιο κατσαρολάκι μαζί με το γάλα, το ξύσμα λεμονιού, το ξύσμα λάιμ και την βανίλια.
Τοποθετείτε το κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνετε πολύ την φωτιά και αφήνετε το ρύζι να σιγοβράσει για άλλα 10-12 λεπτά.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε την ζάχαρη μαζί με τους κρόκους και με ένα σύρμα τους χτυπάτε μέχρι να ασπρίζουν και να αφρατέψουν.
Αποσύρετε το ρύζι από την φωτιά και προσθέτετε σιγά-σιγά, με μία κουτάλα, λίγο από το γάλα στο μείγμα με το αυγό ανακατεύοντας έντονα και συνεχόμενα για να μην ψηθούν οι κρόκοι.
Μόλις το μείγμα έρθει στην ίδια θερμοκρασία με το γάλα, τοποθετείτε πάλι το περιεχόμενο του μπολ στο κατσαρολάκι και σιγοβράζετε μέχρι να πήξει το ρυζόγαλο.
Όταν το ρυζόγαλο είναι έτοιμο, προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε μέχρι να λιώσει, το μοιράζετε ισομερώς σε ατομικά ποτηράκια, το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και τοποθετείτε τα ποτήρια στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

×