Ριζότο με γαρίδες, πράσο, λεμόνι και φρέσκια ρίγανη

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    23-25'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία γαρίδες Ινδο-Ειρηνικού χωρίς κέλυφος Pescanova
250 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο μόνο το λευκό μέρος
200 γραμμάρια λευκό κρασί
800 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το πράσο μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην πάρουν χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το αρμπόριο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, χαμηλώνετε την φωτιά και με μια κουτάλα της σούπας προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών σιγά –σιγά μέχρι το ρύζι να μαγειρευτεί, ανακατεύοντας συνεχόμενα.
Όταν το ριζότο είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτετε τις γαρίδες μαζί με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε την ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΡΜΠΟΡΙΟ

ΓΑΡΙΔΕΣ

×