Ριζότο με κοτόπουλο και λαχανικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    25-30'

Υλικά

Για 4 άτομα

250 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κολοκυθάκι
50 γραμμάρια αρακά
200 ml λευκό κρασί
750 ml ζωμό κοτόπουλο
120 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά κυβάκια, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβετε το κολοκυθάκι.
Στο ίδιο ξύλο κοπής μετά τα λαχανικά κόβετε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε φιλετάκια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα φιλετάκια κοτόπουλο μαζί με την πιπεριά Φλωρίνης, το κολοκύθι και τον αρακά για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρει χρώμα.
Προσθέτετε το αρμπόριο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλο ένα λεπτό. σβήνετε με το λευκό κρασί και με μια κουτάλα της σούπας προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο σιγά-σιγά μέχρι να απορροφήσει το ρύζι όλα τα υγρά και να μαγειρευτεί.
Μόλις το ριζότο είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτετε το σοταρισμένο κοτόπουλο με τα λαχανικά και την γραβιέρα και ανακατεύετε καλά μέχρι να δέσει το ριζότο.
Σερβίρετε το ριζότο σε βαθιά ατομικά πιάτα πασπαλίζοντας από πάνω το ψιλοκομμένο θυμάρι, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνοντας με λίγο ελαιόλαδο.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΡΑΚΑ

ΑΡΜΠΟΡΙΟ

ΓΡΑΒΙΕΡΑ

×