Ρολάκια χαλβά με φύλλο κρούστας

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    25-30'

Υλικά

Για 6 άτομα

10 φύλλα κρούστας
Βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
Για τον χαλβά:
80 γραμμάρια ελαιόλαδο
150 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
150 γραμμάρια τροπικά αποξηραμένα φρούτα 
100 γραμμάρια ζάχαρη καρύδας 
Για το σιρόπι:
500 γραμμάρια ζάχαρη
700 γραμμάρια νερό
3 κουταλιές χαυλιτζάνι 

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετείτε για το σιρόπι, την ζάχαρη μαζί με το νερό και προσθέτετε μέσα σε αυτή τις 3 κουταλιές χαυλιτζάνι και αφήνετε το σιρόπι να πάρει βράση.
Μόλις πάρει βράση το αφήνετε να κρυώσει και το χωρίζετε σε δύο μέρη.
Για τον χαλβά, σε μια κατσαρόλα τοποθετείτε το ελαιόλαδο, και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε το ψιλό σιμιγδάλι και το καβουρδίζετε μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα και προσθέτετε και την ζάχαρη καρύδας.
Στην συνέχεια προσθέτετε το μισό σιρόπι και ανακατεύετε καλά μέχρι ο χαλβάς να γίνει σπυρωτός και τελευταία στιγμή προσθέτετε τα αποξηραμένα φρούτα και ανακατεύετε καλά.
Στον πάγκο της κουζίνας σας απλώνετε δύο φύλλα κρούστα τα οποία βουτυρώνετε καλά και τοποθετείτε τον χαλβά κατά μήκος και τυλίγετε σε ρολό.
Αυτή την διαδικασία την κάνετε στο σύνολο 5 φορές και τοποθετείτε τα ρολά το ένα δίπλα στο άλλο σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στον άερα στους 170 βαθμούς και μόλις βγει από τον φούρνο περιχύνετε με το υπόλοιπο σιρόπι που έχει μείνει.
Το αφήνετε λίγο να κρυώσει, πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη καρύδας και σερβίρετε.

×