Ρουστίκ μηλόπιτα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    40-45'

Υλικά

Για 4 άτομα

2 φύλλα σφολιάτας
2 μήλα
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
40 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
½ κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι τζίντζερ σκόνη
½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά αλεύρι
120 ml κρέμα γάλακτος Arla
120 ml χυμό μήλο
50 γραμμάρια μαύρες σταφίδες
50 γραμμάρια φουντούκια χοντροσπασμένο
Για την επιφάνεια:
1 κουταλιά ζάχαρη καστανή
1 αυγό χτυπημένο
Για το σερβίρισμα:
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μήλα με την φλούδα σε μικρά κυβάκια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
Σοτάρετε τα κυβάκια μήλου μαζί με την καστανή ζάχαρη μέχρι να ξεκινήσουν να μαλακώνουν τα μήλα.
Προσθέτετε τα χοντροσπασμένα φουντούκια μαζί με το τζίντζερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τις σταφίδες και ανακατεύετε καλά συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά να μην φαίνεται άλλο, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος μαζί με το χυμό μήλου και το αφήνετε να βράσει μέχρι να δέσουν τα υγρά.
Μόλις τα μήλα είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι και τα απλώνετε σε μία πιατέλα να κρυώσουν ελαφρώς.
Βουτυρώνετε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι 20 εκ. και απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας.
Τοποθετείτε τα σοταρισμένα μήλα, τα απλώνετε καλά, σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και χαράζετε 5 μικρές χαρακιές στην μηλόπιτα.
Με ένα πινέλο περνάτε το φύλλο σφολιάτας με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζετε με την μία κουταλιά καστανή ζάχαρη.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, πάνω-κάτω αντιστάσεις, στους 180ο C για 40-45 λεπτά μέχρι να ψηθεί η σφολιάτα και να μαλακώσουν τα μήλα.
Όταν η μηλόπιτα είναι έτοιμη την αποσύρετε από το φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει λίγο, πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

×