Ρυζόγαλο με ρόφημα αμυγδάλου, σταφίδες και μήλο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    30-35'

Υλικά

Για 5-6 άτομα

1 λίτρο ρόφημα αμυγδάλου
60 γραμμάρια ζάχαρη
80 γραμμάρια γλασέ
200 γραμμάρια νερό
40 γραμμάρια κόρν φλάουρ
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
60 γραμμάρια μαύρες σταφίδες
60 γραμμάρια ξανθές σταφίδες
1 μήλο γκαλά ή φούτζι
½ κουταλάκι κανέλα & για πασπάλισμα
Κανέλλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρίζετε και κόβετε το μήλο σε μικρά κυβάκια.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετείτε το ρύζι μαζί με 400 ml ρόφημα αμυγδάλου και τα 200 ml νερό και το αφήνετε να σιγοβράσει για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Στην συνέχεια σε ένα μπολ ανακατεύετε το κορν φλάουρ μαζί με το υπόλοιπο ρόφημα αμυγδάλου.
Προσθέτετε την ζάχαρη μαζί με το υπόλοιπο ρόφημα αμυγδάλου, τις ξανθές και τις μαύρες σταφίδες, το ψιλοκομμένο μήλο και το ½ κουταλάκι κανέλα.
Ανακατεύετε συνέχεια σε μέτρια φωτιά μέχρι να έρθει να πήξει το ρυζόγαλο.
Μοιράζετε το ρυζόγαλο σε μπολάκια και το σερβίρετε ζεστό ή κρύο, πασπαλίζοντας με λίγη κανέλα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

VEGAN

ΑΜΥΓΔΑΛΟ

ΣΤΑΦΙΔΕΣ

×