Σαλάτα λάχανο, chorizo, πορτοκάλι και dressing με ταχίνι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    2-3'

Υλικά

Για 4 άτομα

250 γραμμάρια λευκό λάχανο
150 γραμμάρια κόκκινο λάχανο
50 γραμμάρια κουκουνάρι
50 γραμμάρια αμύγδαλα
40 γραμμάρια μαύρες σταφίδες
100 γραμμάρια σαλάμι chorizo Μπουμπας
1 πορτοκάλι κομμένο σε κύβους
1 καρότο τριμμένο
2 κουταλιές μαϊντανό χοντροκομμένο
Dressing ταχίνι:
65 γραμμάρια ταχίνι
25 γραμμάρια μέλι
40 γραμμάρια ελαιόλαδο
70 γραμμάρια νερό
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το chorizo σε μικρά κυβάκια και χοντροκόβετε τα αμύγδαλα.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το chorizo μαζί με το κουκουνάρι, τα αμύγδαλα και τις μαύρες σταφίδες μέχρι να πάρουν χρώμα οι ξηροί καρποί και τα αποσύρετε από το τηγάνι σε ένα πιάτο.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ταχίνι, το μέλι, το χυμό λεμόνι, το ελαιόλαδο, το νερό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Στο ίδιο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρίζετε το πορτοκάλι περιμετρικά και μετά το κόβετε σε μικρά κομμάτια και ψιλοκόβετε το λευκό και το κόκκινο λάχανο.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την σαλάτα, το λευκό λάχανο, το κόκκινο λάχανο, το πορτοκάλι, το καρότο, το κουκουνάρι, το αμύγδαλο, το chorizo, τις μαύρες σταφίδες, τον χοντροκομμένο μαϊντανό, περιχύνετε με το dressing και ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

ΣΤΑΦΙΔΕΣ

ΤΑΧΙΝΙ

×