Σαλάτα με καραμελωμένα αχλάδια και μπλε τυρί

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    6-8'

Υλικά

Για 4 άτομα

400 γραμμάρια ανάμεικτη σαλάτα
2 αχλάδια
2 κουταλιές βούτυρο
4 κουταλιές λευκό ξύδι βαλσαμικό Kalamata Papadimitriou
3 κουταλιές καστανή ζάχαρη
100 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
100 γραμμάρια μπλε τυρί
Για το dressing:
120 ml ελαιόλαδο
30 ml ξύδι βαλσαμικό με μέλι Kalamata Papadimitriou
2 κουταλιές κρέμα βαλσαμικού Kalamata Papadimitriou
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το ξύδι βαλσαμικό με μέλι, την κρέμα βαλσαμικού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε στα 8 τα αχλάδια.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
Προσθέτετε στο τηγάνι το βούτυρο, το λευκό ξύδι βαλσάμικο και την καστανή ζάχαρη και μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτετε μέσα τα αχλάδια.
Σοτάρετε τα αχλάδια μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να καραμελώσουν.
Προσθέτετε τα αχλάδια στο μπολ με την σαλάτα μαζί με τα χοντροκομμένα καρύδια και το μπλε τυρί κομμένο σε μικρά κομμάτια.
Περιχύνετε με το dressing, ανακατεύετε καλά και προσεχτικά και σερβίρετε σε μικρά ατομικά μπολάκια.

Video

×