Σαλάτα με λευκό και κόκκινο λάχανο, πορτοκάλι και dressing με ταχίνι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'

Υλικά

Για 2 άτομα

250 γραμμάρια λευκό λάχανο ψιλοκομμένο
150 γραμμάρια κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
30 γραμμάρια κουκουνάρι
20 γραμμάρια μαύρες σταφίδες
1 κουταλιά βούτυρο Lurpak
1 πορτοκάλι κομμένο σε κύβους
1 καρότο τριμμένο
2 κουταλιές κόλιανδρο χοντροκομμένο
Dressing ταχίνι:
65 γραμμάρια ταχίνι
25 γραμμάρια μέλι
40 γραμμάρια ελαιόλαδο
70 γραμμάρια νερό
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο.
Σοτάρετε το κουκουνάρι μαζί με τις μαύρες σταφίδες μέχρι να πάρει χρώμα το κουκουνάρι και τα αποσύρετε από το τηγάνι σε ένα πιάτο.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ταχίνι, το μέλι, το χυμό λεμόνι, το ελαιόλαδο, το νερό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρίζετε το πορτοκάλι περιμετρικά και μετά το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την σαλάτα, το λευκό λάχανο, το κόκκινο λάχανο, το πορτοκάλι, το καρότο, το κουκουνάρι με τις μαύρες σταφίδες, τον χοντροκομμένο κόλιανδρο, περιχύνετε με το dressing και ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα.

×